frederick-university-profile.jpg

Μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως

Διαπολισμικες σπουδες & Ελληνικη ως 2η ξενη γλωσσα

από 220€/μήνα!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Σπούδασε σε ένα από το κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης!

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ - FALL '22

Μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως

Διαπολισμικες σπουδες & Ελληνικη ως 2η ξενη γλωσσα

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ενημερώσου για την προσφορά!

  * Συναινώ στο ότι η ECS και το frederick και οι συνεργάτες της μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.  Σύντομη Περιγραφή Προγράμματος
  Καταληκτικoς Τiτλος Σπουδων :
  M.Ed. – Διαπολιτισμικές Σπουδές και η Ελληνική ως 2η Γλώσσα
  Επiπεδο Πιστοποiησης :
  Master (2ος κύκλος σπουδών)
  Προσφερεται απο
  Τμήμα Επιστημών της Αγωγής & Τμήμα Παιδαγωγικών Νηπιαγωγών Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Σπουδών μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  Τρoπος Σπουδων
  Εξ Αποστάσεως
  Γλωσσα Διδασκαλιας
  Ελληνικά

  Σκοπός του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Διαπολιτισμικές σπουδές και η Ελληνική ως 2η Γλώσσα», το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε ανθρώπους που η επαγγελματική τους ενασχόληση απαιτεί αυξημένη διαπολιτισμική επίγνωση αλλά και σε κάθε σύγχρονο άνθρωπο, είναι η εξειδικευμένη επιστημονική γνώση, η κατάρτιση αλλά και η εμβάθυνση στις διάφορες θεωρίες αλλά και στους στόχους μιας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, αυτό το Δ.Π.Μ.Σ. στοχεύει στην απόκτηση ικανοτήτων που θα συμβάλουν στην εποικοδομητική συμβίωση μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό κοινωνικό περιβάλλον όχι μόνο μέσω της αποδοχής και του σεβασμού του διαφορετικού, αλλά και μέσω της αναγνώριση της πολιτισμικής
  ταυτότητας, μέσα από μια καθημερινή προσπάθεια διαλόγου, κατανόησης και συνεργασίας. Παράλληλος αλλά απολύτως συναφής στόχος του Δ.Π.Μ.Σ. είναι η εξειδίκευση των συμμετεχόντων/ουσών σε σημαντικά ζητήματα θεωρίας και πράξης για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και η προσέγγιση σύγχρονων αρχών, μεθόδων και τεχνικών διδασκαλίας σε άτομα με διαφορετικές επικοινωνιακές, συναισθηματικές και μαθησιακές ανάγκες, ατομικούς ρυθμούς μάθησης, δεξιότητες και πολιτισμικές αναφορές (θρησκεία, έθιμα, συνήθειες, αξίες κ.λπ.)

  happy-young-university-students-friends-studying-w-C46U9WE-scaled.jpg
  Στόχοι Προγράμματος

  Οι απόφοιτοι/ες του Δ.Π.Μ.Σ. θα έχουν αποκτήσει τις ικανότητες που συμβάλλουν στην εποικοδομητική συμβίωση μέσα σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία αξιοποιώντας τη διαφορετικότητα των πολιτισμών και εμποδίζοντας τον σχηματισμό στερεοτύπων και προκαταλήψεων απέναντι σε πρόσωπα και πολιτισμούς με την υπέρβαση κάθε μορφής εθνοκεντρικής αντιμετώπισης. Όλα αυτά θα κατακτηθούν μέσω μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας που δίνει ουσία στα ανθρώπινα δικαιώματα προωθώντας την κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, με απώτερο στόχο να οδηγηθούν οι κοινωνίες στην πρόοδο και την ειρήνη. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη διδασκαλία της Ελληνικής ως 2ης Γλώσσας, επιδιώκεται, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες να έχουν αποκτήσει το κατάλληλο υπόβαθρο:

  Προφίλ Αποφοίτων

  Ο σχεδιασμός του μεταπτυχιακού προγράμματος έχει ως στόχο να προσφέρει στους/στις απόφοιτους/ες το κατάλληλο θεωρητικό υπόβαθρο βασισμένο στα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να καταστούν αποτελεσματικοί/ες επιστήμονες και να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες προκλήσεις του επαγγέλματος του/της εκπαιδευτικού.

  Οι απόφοιτοι/ες του προγράμματος θα διαθέτουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τον σχεδιασμό και την παροχή αποτελεσματικής διδασκαλίας ενώπιον μαθητών/τριών με διαφορετικό κοινωνικοπολιτισμικό και γλωσσικό υπόβαθρο.

  Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι/ες του προγράμματος θα μπορούν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης ή να απασχοληθούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σε
  οργανισμούς/ιδρύματα, δομές προσφύγων που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα, ημικρατικούς οργανισμούς ή/και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, θα μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές
  σπουδές σε διδακτορικό επίπεδο.

  Μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως

  Διαπολισμικες σπουδες & Ελληνικη ως 2η ξενη γλωσσα

  από 220€/μήνα!

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

  Σπούδασε σε ένα από το κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης!

  ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ - FALL '22

  Ανακάλυψε το #1 Πανεπιστήμιο της Κύπρου!

  Το Πανεπιστήμιο Frederick κατέκτησε την 194η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν και τη 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης Πανεπιστημίων U-Multirank!.

  Ως αποτέλεσμα, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει καταταχθεί δεύτερο ανάμεσα σε 20 κυπριακά και ελληνικά Πανεπιστήμια που έχουν συμμετάσχει.

  Παράλληλα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 7 δείκτες, στους τομείς της Διεθνοποίησης, της Περιφερειακής Εμπλοκής, της Έρευνας, και της Μεταφοράς Γνώσης

  Αποστολή του Πανεπιστημίου Frederick είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

  successful-company-with-happy-workers-2ERMN6X-scaled.jpg

  Η εκπαίδευση που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick είναι υψηλού ποιοτικού επιπέδου και οδηγεί σε αναγνωρισμένα προσόντα, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους του επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία, κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

  successful-company-with-happy-workers-VD4LCE2-scaled.jpg

  Στο Πανεπιστήμιο Frederick καλλιεργείται, μεταδίδεται και εφαρμόζεται η διεπιστημονική ανταλλαγή γνώσεων.

  young-beautiful-woman-is-a-student-at-a-library-wi-2021-08-29-14-51-54-utc-scaled.jpg

  Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

  girl-in-college-EVS8NLD-scaled.jpg

  Έχει έδρα τη Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα λειτουργούν και στο παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό.

  group-of-happy-college-students-studying-at-campus-2021-08-29-03-55-02-utc-scaled.jpg
  frederick-university-profile.jpg

  Μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως

  Διαπολισμικες σπουδες & Ελληνικη ως 2η ξενη γλωσσα

  από 220€/μήνα!

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

  Σπούδασε σε ένα από το κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης!

  ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ - FALL '22

  Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ενημερώσου για την προσφορά!

   * Συναινώ στο ότι η ECS και το frederick και οι συνεργάτες της μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.